Google Shopping wordt gratis voor iedereen

Man met kredietkaart op computer

Eerder deze week kondigde Google een grote verandering aan. Voortaan wordt het mogelijk om gratis gebruik te maken van Google Shopping. Voordien was dit enkel mogelijk voor adverteerders en dus een betalende optie.

Google had het volgende te zeggen:

“As consumers increasingly shop online, they’re searching not just for essentials but also things like toys, apparel, and home goods. While this presents an opportunity for struggling businesses to reconnect with consumers, many cannot afford to do so at scale.”

Daarom maken ze het voor alle bedrijven die online producten verkopen mogelijk om Google Shopping te gebruiken. Producten zullen dus een onderdeel worden van de organische zoekresultaten.

Google Shopping Ads gaan echter niet verdwijnen. Het zal nog steeds mogelijk zijn om te betalen voor een slot in de advertentieruimte van zoekresultatenpagina’s. Deze advertenties zullen op dezelfde manier blijven werken zoals ze vandaag doen. Adverteerders zullen hun betaalde campagnes kunnen aanvullen met gratis listings.

Wie al gebruik maakt van de Google Merchant Center en Shopping ads zal niets moeten doen om te profiteren van de gratis listings. Voor nieuwe gebruikers zal Google het eenvoudiger maken om zich aan te melden. Een nieuwe partnership met PayPal zou daar alvast bij moeten helpen.

Google werkte al een tijd aan deze verandering. De huidige crisis veroorzaakt door het Coronavirus Covid-19 zorgde er echter voor dat de datum naar voor geschoven werd. Deze grote verandering wordt voor eind april uitgerold in de V.S. De rest van de wereld zou nog voor het einde van dit jaar volgen.

Gerelateerde berichten